COMENZILE MAI MARI DE 220 LEI BENEFICIAZĂ DE TRANSPORT GRATUIT

jj

FAQ

PRODUSE

1. Realizați tablouri doar cu animale sau și cu oameni?

Realizăm atât tablouri cu animale cât și cu oameni. Putem crea portretele individuale sau colective ale oricăror animale de companie, de la broaște țestoase până la cai, pe care le poți comanda sub formă de tablou cu unul, doi sau trei companioni. Iar dacă îți dorești un tablou cu toată familia (și oameni și animale), îl poți comanda pe pagina Tablou de familie.

2. Pot să văd lucrarea înainte să fie livrată?

Desigur! Doar noi oferim previzualizare și o revizie a culorii background-ului, în cazul în care ne sunt cerute aceste lucruri. Ne dorim să fii 100% fericit cu produsele tale Leo&Lisa.

3. Care este numărul maxim de companioni/ persoane dintr-un tablou ?

Numărul maxim este de trei companioni și patru persoane. 

În cazul în care îți dorești un tablou cu un număr mai mare de companioni/ persoane, ne poți scrie aici,(Pagina de Contact), în chatbox-ul Leo&Lisa, sau pe adresa hello@leoandlisa.ro

4. Pot schimba datele comenzii odată ce aceasta a fost plasată?

O comandă acceptată nu poate fi modificată. În situaţia în care utilizatorul dorește o modificare (includerea unor noi produse sau renunțarea la produse), acesta va anula comanda anterior efectuată şi va realiza o nouă comandă, doar dacă nu a survenit acceptarea comenzii de către Leo&Lisa.

Te rugăm să ne contactezi aici (Pagina de Contact) în cazul în care acest lucru se întâmplă.

5. Este obligatoriu să scriu numele în formularul de comandă?

Sigur că nu. Dacă preferi un design minimalist, fără ca numele să fie afișate pe produse, te rugăm să treci în caseta de nume textul „FĂRĂ NUME”.

6. Cum aflu dacă fotografia mea îndeplinește cerințele de calitate?

Te rugăm să consulți Ghidul de imagine pentru a fi sigur că imaginea se încadrează în parametrii ceruți de noi. Dacă încă nu ești sigur, te rugăm să ne contactezi aici (Pagină de contact) în chatbox-ul Leo&Lisa, sau pe adresa hello@leoandlisa.ro, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp cu putință.

EXPEDIERE ȘI LIVRARE

1.Când voi primi comanda?

În funcție de timpul de realizare pentru care ai optat pe pagina de comandă, respectiv regim simplu(cu finalizarea lucrării în 3-7 zile lucrătoare) sau regim de urgență (cu finalizarea lucrării în 1-3 zile lucrătoare, pentru care se percepe și taxa de urgență), comanda poate ajunge la tine în termen de 7-14 zile în regim simplu și 3-7 zile în regim de urgență.

2.Când voi primi AWB-ul de urmărire al comenzii?

În momentul în care vei aproba produsul final, noi vom contacta curierul și îți vom trimite numărul de urmărire al coletului. De reținut este că în timpul perioadelor de reduceri și sărbători, durata de procesare poate crește independent de voința noastră.

3. Ce taxe de transport va trebui să plătesc?

În cazul în care comanda depășește 220 lei, transportul este gratuit. În cazul în care comanda nu depășește această sumă, taxa de transport este de 20 lei.

4. Pot anula o comandă?

Din păcate o comandă acceptată nu poate fi anulată.

5. Livrați și în străinătate?

Pentru moment livrarea produselor noastre este posibilă doar în România și în spațiul UE.

RETURNĂRI

1.Ce se întâmplă dacă nu sunt mulțumit de comanda mea?

Cel mai important lucru pentru noi este să fim siguri de faptul că ești mulțumit de comandă, înainte ca aceasta să plece spre tine. De aceea oferim posibilitatea previzualizării și schimbării culorii fundalului pentru toate tipurile de produse, dacă acest lucru este cerut.

2. Ce politică de returnare aveți?

Țînând cont de faptul că produsele noastre sunt integral personalizate, putem oferi posibilitatea de returnare doar în anumite condiții. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să consultați Politica noastră de retur sau ne puteți contacta aici (Pagina de Contact).

3. Comanda mea a fost deteriorată în timpul transportului. Ce fac?

În cazul extrem de puțin probabil al deteriorării comenzii în timpul transportului, sau cazul în care a intervenit o eroare privind conținutul coletului, clientul va trebui să contacteze Leo&Lisa în termen de maximum 24h de la data primirii produselor și să indice în ce constă eroarea sau neconformitatea vizibilă, prin e-mail. 

Un reprezentant al Leo&Lisa, va oferi asistenţă în cazul în care clientul va trebui să returneze produsele originale intacte împreună cu accesoriile, ambalajul original și toată documentaţia. În cazul în care Leo&Lisa va constata faptul că reclamația clientului este întemeiată și produsele livrate au fost returnate intacte, în ambalajul original și împreună cu toate documentele privind produsele, va livra produsele comandate inițial în termenul inițial de livrare, ce va curge de la data recepției produselor returnate de către client. În acest caz toate costurile de livrare vor fi suportate de către Leo&Lisa.

Pentru mai multe detalii, contactează-ne aici (Pagina de Contact) sau scrie-ne în chatbox-ul Leo&Lisa sau la adresa hello@leoandlisa.ro

salutare

Vrei 10% discount?

Abonează-te la newsletter pentru a primi codul de discount.

*Prin completarea acestui formular ești de acord să primești emailuri de la noi și te poți dezabona oricând.

×

Bună! Cu ce te putem ajuta?

× Buna! Cu ce te putem ajuta?